Από Tribalwars Wiki GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πόροι

Για την κατασκευή κτιρίων ή την στρατολόγηση μονάδων χρειάζονται πόρους. Λαμβάνετε πόρους αυτόματα από την παραγωγή των κτιρίων παραγωγής πόρων σας (Ξυλουργείο, Λατομείο, Σιδηρωρυχείο). Λαμβάνετε επίσης αυτούς τους πόρους όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.

Η ποσότητα των πόρων που λαμβάνετε εξαρτάται από το επίπεδο των κτιρίων παραγωγής πόρων. Είναι σημαντικό να αυξήσετε το επίπεδο της αποθήκης σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε τους πόρους που δεν χωράνε. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας, μπορείτε να δείτε πόσους πόρους μπορεί να αποθηκεύσει η αποθήκη σας και πόσους έχετε αυτήν τη στιγμή.

Resources.png

Ο αριθμός στα δεξιά δείχνει πόσοι πόροι μπορούν να αποθηκευτούν. Σε αυτό το παράδειγμα, μπορούν να αποθηκευτούν το μέγιστο 400.000 από τον κάθε πόρο. Οι αριθμοί στα αριστερά δείχνουν την ποσότητα πόρων που είναι αποθηκευμένη αυτή την στιγμή (53.313 ξύλο, 222.435 πηλό και 21.519 σίδερο).

Πρώτα βήματα

Στην αρχή χρειάζεται κυρίως ένα πράγμα: Πόροι. Το Ξυλουργείο κόβει ξύλο, το Λατομείο μαζεύει πηλό και το Σιδηρωρυχείο παράγει σίδερο. Όσο περισσότερο επεκτείνετε αυτά τα κτίρια τόσο περισσότερο παράγουν. Όταν συμμετέχετε για πρώτη φορά σε έναν κόσμο, συνιστάται να αυξήσετε την παραγωγή πόρων σας κατά μερικά επίπεδα.

Αφού εξασφαλίσετε μια καλή βασική παραγωγή πόρων, μπορείτε να αρχίσετε να στρατολογείτε στρατεύματα. Στον Στρατώνας (Απαιτείται Επιτελείο επιπέδου 3) μπορείτε να ξεκινήσετε την στρατολόγηση Δορατοφόρων. Οι δορατοφόροι προσφέρουν κάποια προστασία ενάντια στους επίδοξους επιτιθέμενους που μπορεί να θέλουν να λεηλατήσουν τους πόρους σας. Δεν είναι συνήθως καλά στρατεύματα για επίθεση, αλλά είναι χρήσιμα για την επιδρομή σε πολύ μικρά, απροστάτευτα χωριά για να λεηλατήσουν τους πόρους τους.

Εκτός από την στρατολόγηση μονάδων, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προστατέψετε το χωριό σας και να υπερασπιστείτε τους πόρους σας στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού. Ένας τρόπος για να προστατέψετε τους πόρους σας είναι να δημιουργήσετε την Κρυψώνα. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδό της, τόσους περισσότερους πόρους μπορεί να προστατέψει από λεηλασίες. Ένα άλλο καλό μέτρο είναι η κατασκευή του τείχους (απαιτείται στρατώνας επιπέδου 1). Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του τείχους, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η βασική άμυνα του χωριού. Αυτό σημαίνει πως οι εχθροί θα έχουν μεγαλύτερες απώλειες όταν επιτίθενται σε χωριά με υψηλότερα επίπεδα τείχους.

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε υπερβολικούς πόρους, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια αγορά (Απαιτείται επιτελείο επιπέδου 3 και αποθήκη επιπέδου 2). Στην αγορά, μπορείτε να δείτε τι πόρους προσφέρουν οι γείτονές σας και να ανταλλάξετε πόρους που δεν θέλετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τις δικές σας προσφορές.

Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε γύρω από την περιοχή σας για να βρείτε μια καλή φυλή για να ενταχθείτε. Είναι πάντα ευκολότερο να πολεμάς και να υπερασπίζεσαι σε μια ομάδα. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να γνωρίσετε καινούρια άτομα !

Καθυστερημένη εκκίνηση

Εάν εγγραφείτε σε έναν κόσμο που έχει ξεκινήσει νωρίτερα, συνιστάται να αλλάξετε λίγο τη στρατηγική σας. Φυσικά, είναι ακόμη σημαντικό να αποκτήσετε μια καλή παραγωγή βασικών πόρων, ώστε να μπορείτε να χτίσετε το χωριό σας γρήγορα. Αλλά πρέπει να αρχίσετε γρήγορα να προστατεύετε το χωριό σας. Γι' αυτό είναι καλύτερο να χτίσετε τείχος και κρυψώνα και επίσης να στρατολογήσετε μερικές μονάδες. Το να επικοινωνήσεις με τους πιθανούς σου εχθρούς, μπορεί επίσης να βοηθήσει. Συνιστάται πάντα να χρησιμοποιείτε τις μονάδες που στρατολογήσατε για να λεηλατήσετε άλλα χωριά. Οι λεηλατημένοι πόροι βοηθούν σημαντικά την ανάπτυξή σας.

Τώρα θα σας δείξουμε τη μεγαλύτερη διαφορά από τη συνηθισμένη αρχή:

Μην κάνετε το λάθος να επικεντρωθείτε πάρα πολύ στη δημιουργία του πρώτου αριστοκράτη. Μπορεί να ακούγεται λογικό να προσπαθείτε να αποκτήσετε δεύτερο χωριό το συντομότερο δυνατό, αλλά δεν βοηθά αν δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα χωριά σας. Εάν επικεντρωθείτε μόνο στους αριστοκράτες, είστε ένας εύκολος αλλά και ένας πολύ δημοφιλής στόχος, καθώς οι μεγαλύτεροι παίκτες θα ήθελαν να έχουν ένα χωριό που είναι ήδη έτοιμο να παράγει αριστοκράτες. Όταν οι επιθέσεις αρχίσουν να έρχονται, συνήθως είναι πολύ αργά.

Μια μέθοδος προετοιμασίας για αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια αμυντική στρατηγική. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία πολλών δορατοφόρων και ξιφομάχων. Εάν δημιουργήσετε αρκετά στρατεύματα τότε είστε πολύ ακριβός στόχος και ο επιτιθέμενος ίσως προσπαθήσει να βρει έναν ευκολότερο στόχο. Το ηθικό επίσης βοηθά εάν σας επιτεθούν μεγαλύτεροι παίκτες. Ένας πολύ μεγάλος παίκτης χάνει έως και το 70% της επιθετικής δύναμης του στρατού του εάν επιτεθεί σε έναν κατά πολύ μικρότερό του.

Η φάση ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά συνήθως θα αποδώσει, καθώς μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αμυντικά στρατεύματα αργότερα στο παιχνίδι. Μόλις έχετε μια καλή ποσότητα αμυντικών στρατευμάτων - περίπου 1.200 δόρατα και 1.200 [Ξιφομάχος|ξίφη]] - μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε έναν αριστοκράτη.

Πιθανότατα θα μπορείτε να πείτε πόσο πολύτιμη ήταν αυτή η τακτική κοιτάζοντας τα χωριά των γειτόνων σας ...

Επισκόπηση χωριού

Η επισκόπηση του χωριού δίνει πολλές πληροφορίες για το χωριό σε μία σελίδα. Μπορείτε να δείτε τα επίπεδα των κτιρίων σας, την τρέχουσα παραγωγή πόρων, τα στρατεύματα και τις κινήσεις των μονάδων σας.

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της κλασικής και της γραφικής επισκόπησης του χωριού. Η κλασική επισκόπηση είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν η σύνδεσή σας είναι αργή. Εάν έχετε λογαριασμό premium θα λάβετε πολλές περισσότερες επιπλέον πληροφορίες, όπως η παραγωγή κτιρίων, το πλήθος των εμπόρων και ο χρόνος που απομένει έως ότου γεμίσει η αποθήκη.

Ακολουθεί μια επισκόπηση του χωριού με την εικόνα που δείχνει πώς μοιάζουν τα διάφορα κτίρια.

Overview.png

Τα κτίρια αλλάζουν την εμφάνισή τους ανάλογα με το επίπεδο τους. Εδώ μπορείτε να δείτε πότε τα κτίρια αλλάζουν εικόνα:

Κτίριο Επίπεδο για το δεύτερο γραφικό Επίπεδο για το τρίτο γραφικό
Επιτελείο 5 15
Στρατώνας 5 20
Στάβλος 5 10
Εργαστήριο 5 10
Ακαδημία x x
Οπλοποιείο 5 15
Μέρος Συγκέντρωσης x x
Άγαλμα x x
Αγορά 5 20
Ξυλουργείο 10 20
Λατομείο 10 20
Σιδηρωρυχείο 10 20
Αγρόκτημα 10 20
Αποθήκη 10 20
Κρυψώνα x x
Τείχος 5 15

Αλλαγή ονόματος χωριού

Changename.png

Η μετονομασία του χωριού γίνεται από το επιτελείο. Στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης, κάτω από τα κτίρια, υπάρχει το τωρινό όνομα του χωριού το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε και να το αποθηκεύσετε με το "αλλαγή".

Κατασκευή κτιρίων

Αν θέλετε να χτίσετε ένα κτίριο, πρέπει να κάνετε κλικ στο Επιτελείο του χωριού και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο "επέκταση στο επίπεδο X". Χρειάζεστε την καθορισμένη ποσότητα ξύλου, πηλού και σιδήρου. Το ακριβές ποσό εξαρτάται από το είδος του κτιρίου και το επίπεδό του. Όσο μεγαλύτερο θέλετε να κατασκευάσετε το κτίριο, τόσο περισσότεροι πόροι χρειάζονται για το επόμενο επίπεδο.

Επιπλέον, ορισμένα κτίρια χρειάζονται άλλα κτίρια σε συγκεκριμένα επίπεδα ως απαίτηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χτίσετε μια αγορά μόνο μετά την κατασκευή μιας αποθήκης έως ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Στο Επιτελείο βλέπετε αυτές τις απαιτήσεις καθώς και το κόστος. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα σχετικά με αυτό στην Επισκόπηση κτιρίου.

Στρατολόγηση μονάδων

Μπορείτε να στρατολογήσετε τις πρώτες σας μονάδες στον στρατώνα. Για να κατασκευάσετε στρατώνα πρέπει να αναβαθμίσετε το επιτελείο στο επίπεδο 3. Πρώτα θα μπορείτε να στρατολογήσετε μόνο δορατοφόρους. Για τις υπόλοιπες μονάδες μπορεί να χρειάζεται π.χ. οπλοποιείο ή και νέα κτίρια (όπως ο στάβλος και το εργαστήριο). Στην Επισκόπηση μονάδας μπορείτε να βρείτε μια σύντομη περιγραφή σχετικά με τις απαιτήσεις για μια συγκεκριμένη μονάδα και ποιες είναι οι ιδιότητές της.

Για την στρατολόγηση μονάδων, πρέπει να ανοίξετε τον στρατώνα.


Στη συνέχεια, εισάγετε τον αριθμό μονάδων που θέλετε να στρατολογήσετε και πατήστε Στρατολόγηση.