Από Tribalwars Wiki GR
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Πρώτα βήματα στην Φυλετικές Μάχες

  • Στην αρχή χρειάζεσαι μόνο ένα πράγμα: Πόρους. Το Ξυλουργείο κόβει ξύλο, το Λατομείο μαζεύει πηλό και το Σιδηρωρυχείο παράγει σίδερο. Όσο μεγαλύτερα κάνεις αυτά τα κτίρια τόσο περισσότερους πόρους δημιουργούν. Τις πρώτες μέρες προτείνουμε να συγκεντρωθείς στην παραγωγή πόρων.
  • Όσο φτιάχνεις πόρους είναι σημαντικό να μην ξεχάσεις και να τους προστατεύσεις. Δεν θέλεις να χάσεις όλους αυτούς τους πόρους για χάρη ενός ληστή. Ένας τρόπος να τους προστατεύσεις είναι να φτιάξεις την κρυψώνα σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η κρυψώνα τόσους περισσότερους πόρους μπορείς να κρύψεις από τους ληστές. Η κρυψώνα είναι αρκετά σημαντική αν έχεις μεγάλους παίκτες γύρω σου. Προτείνουμε επίσης να φτιάξεις και το τείχος. Το κάθε επίπεδο του τείχους σκοτώνει περισσότερα στρατεύματα σε μια επίθεση που κάνει κάποιος σε εσένα και για αυτό δεν σε προτιμούν άλλοι παίκτες για στόχο.
  • Μετά την κατασκευή μιας καλή παραγωγής πόρων μπορείς να αρχίσεις το εμπόριο να κατασκευάζεις κτίρια. Στον Στρατώνα (χρειάζεται επιτελείο επιπέδου 3) μπορείς να αρχίσεις να φτιάχνεις δορατοφόρους. Αυτοί συνήθως δεν είναι καλή σε επίθεση αλλά είναι αρκετοί για ληστείες στην αρχή του παιχνιδιού.
  • Αν προτιμάς το εμπόριο, πρέπει να φτιάξεις την αγορά. (Χρειάζεται επιτελείο επιπέδου 3 και αποθήκη επιπέδου 2). Μετά μπορείς να δεις τις προσφορές τον γειτόνων σου και να κάνεις εμπόριο. Μπορείς να φτιάξεις και δικές σου προσφορές.
  • Πρέπει να ψάξεις στην περιοχή σου για να βρεις μια καλή φυλή να μπεις. Είναι πιο εύκολο να πολεμάς με παρέα, σε προστατεύουν επίσης. Ίσως να γνωρίσεις και κάποια ενδιαφέροντα άτομα...

Καθυστερημένη εκκίνηση

  • Αν θέλεις να μπεις σε έναν κόσμο που είναι ενεργός εδώ και καιρό σου προτείνουμε να αλλάξεις την στρατηγική σου λιγάκι. Είναι βεβαίως ακόμα σημαντικό να φτιάξεις μια καλή αρχική βάση για παραγωγή πόρων ώστε να φτιάξεις το χωριό σου γρήγορα. Αλλά πρέπει αμέσως να αρχίσεις να προστατεύεις το χωριό σου. Λόγο αυτού το καλύτερο είναι να να φτιάξεις το τείχος, την κρυψώνα και μερικές μονάδες. Γράφοντας μηνύματα σε αυτόν που σου κάνει επίθεση μπορεί επίσης να βοηθήσει αν χρησιμοποιείς καλή γλώσσα και τόνο. Πάντα προτείνουμε να χρησιμοποιείς τις μονάδες που έχεις φτιάξει για να ληστεύεις άλλα χωριά. Κλεμμένοι πόροι βοηθάν στην ανάπτυξή σου.

Τώρα θα σου δείξουμε την μεγαλύτερη διαφορά από μια κανονική εκκίνηση:

  • Μην κάνεις το λάθος να βάλεις όλη σου την ενέργεια στο να φτιάξεις τον πρώτο αριστοκράτη. Μπορεί να ακούγεται λογικό να πάρεις ένα δεύτερο χωριό όσο το δυνατό γρηγορότερα αλλά δεν βοηθάει αν δεν μπορείς να το προστατεύσεις και αυτό και το πρώτο σου χωριό. Αν φτιάχνεις μόνο αριστοκράτες είσαι ένας εύκολος στόχος, ιδιαίτερα στους μεγάλους παίκτες που μπορούν να πάρουν το χωριό σου εύκολα και θα είναι έτοιμο και με έναν αριστοκράτη. Όταν αρχίσουν να έρχονται οι επιθέσεις είναι συνήθως αργά.
  • Η μόνη στρατηγική ενάντια σε αυτό είναι η αμυντική στρατηγική. Αυτό σημαίνει να φτιάξεις πολλούς δορατοφόρους και τοξότες. Αν φτιάξεις πολλά στρατεύματα είσαι δύσκολος στόχος και για αυτό ψάχνουν έναν πιο εύκολο στόχο. Το ηθικό σε βοηθάει επίσης σε περίπτωση επίθεσης από μεγάλους παίκτες. Ένας πολύ μεγάλος παίκτης χάνει μέχρι και 70% από την επιθετική του δύναμη λόγω αυτού.
  • Η φάση ασφάλειας παίρνει πολύ καιρό, αλλά αξίζει, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στρατεύματα σε επιθέσεις αργότερα στο παιχνίδι. Μόλις φτιάξεις μια καλή άμυνα, περίπου 1200 δορατοφόρους και 1200 τοξότες, μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι για αριστοκράτη.
  • Θα μπορείς να δεις πόσο άξιζε αυτή η τακτική βλέποντας τα γειτονικά σου χωριά...