Παιχνίδι & Οδηγοί: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων
(Νέα σελίδα με '=Ξεκινήστε την Φυλετικές Μάχες= ==Πρώτα βήματα στην Φυλετικές Μάχες== * Στην αρχή χρειάζεσαι μό...') |
|||
Γραμμή 59: | Γραμμή 59: | ||
Αν ένας λογαριασμός είχε επιτηρητή για παραπάνω από 60 ημέρες μεταξύ 120 ημερών (υπολογιζόμενο στα κλάσματα του δευτερολέπτου) και ο επιτηρητής είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας, δεν είναι πλέον δυνατό να επιτεθείτε ή να στείλετε πόρους από αυτό το λογαριασμό. | Αν ένας λογαριασμός είχε επιτηρητή για παραπάνω από 60 ημέρες μεταξύ 120 ημερών (υπολογιζόμενο στα κλάσματα του δευτερολέπτου) και ο επιτηρητής είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας, δεν είναι πλέον δυνατό να επιτεθείτε ή να στείλετε πόρους από αυτό το λογαριασμό. | ||
[[Αρχείο:Επιτηρήσεις. | [[Αρχείο:Επιτηρήσεις.jpg]] |
Αναθεώρηση της 14:02, 25 Φεβρουαρίου 2011
Ξεκινήστε την Φυλετικές Μάχες
Πρώτα βήματα στην Φυλετικές Μάχες
- Στην αρχή χρειάζεσαι μόνο ένα πράγμα: Πόρους. Το Ξυλουργείο κόβει ξύλο, το Λατομείο μαζεύει πηλό και το Σιδηρωρυχείο παράγει σίδηρο. Όσο μεγαλύτερα κάνεις αυτά τα κτίρια τόσο περισσότερους πόρους δημιουργούν. Τις πρώτες μέρες προτείνουμε να συγκεντρωθείς στην παραγωγή πόρων.
- Όσο φτιάχνεις πόρους είναι σημαντικό να μην ξεχάσεις και να τους προστατέψεις. Δεν θέλεις να χάσεις όλους αυτούς τους πόρους για χάρη ενός ληστή. Ένας τρόπος να τους προστατέψεις είναι να φτιάξεις την κρυψώνα σου. Όσο μεγαλύτερη είναι η κρυψώνα τόσους περισσότερους πόρους μπορείς να κρύψεις από τους ληστές. Η κρυψώνα είναι αρκετά σημαντική αν έχεις μεγάλους παίκτες γύρο σου. Προτείνουμε επίσης να φτιάξεις και το τείχος. Το κάθε επίπεδο του τείχους σκοτώνει περισσότερα στρατεύματα σε μια επίθεση που κάνει κάποιος σε εσένα, και για αυτό δεν σε προτείνουν οι παίκτες για στόχο.
- Μετά την κατασκευή μιας καλή παραγωγής πόρων μπορείς να αρχίσεις το εμπόριο να κατασκευάζεις κτίρια. Στον Στρατώνα (χρειάζεται επιτελείο επιπέδου 3) μπορείς να αρχίσεις να φτιάχνεις δορατοφόρους. Αυτοί συνήθως δεν είναι καλή σε επίθεση αλλά είναι αρκετοί για ληστείες στην αρχή του παιχνιδιού.
- Αν προτιμάς το εμπόριο, πρέπει να φτιάξεις την αγορά. (Χρειάζεται επιτελείο επιπέδου 3 και αποθήκη επιπέδου 2). Μετά μπορείς να δεις τις προσφορές τον γειτόνων σου και να κάνεις εμπόριο. Μπορείς να φτιάξεις και δικές σου προσφορές.
- Πρέπει να ψάξεις στην περιοχή σου για να βρεις μια καλή φυλή να μπεις. Είναι πιο εύκολο να πολεμάς με παρέα, σε προστατεύουν επίσης. Ίσως να γνωρίσεις και κάποια ενδιαφέροντα άτομα...
Καθυστερημένη εκκίνηση
- Αν θέλεις να μπεις σε έναν κόσμο που είναι ενεργός εδώ και καιρό σου προτείνουμε να αλλάξεις την στρατηγική σου λιγάκι. Είναι βεβαίως ακόμα σημαντικό να φτιάξεις μια καλή αρχική βάση για παραγωγή πόρων ώστε να φτιάξεις το χωριό σου γρήγορα. Αλλά πρέπει αμέσως να αρχίσεις να προστατεύεις το χωριό σου. Λόγο αυτού το καλύτερο είναι να να φτιάξεις το τείχος, την κρυψώνα και μερικές μονάδες. Γράφοντας μηνύματα σε αυτόν που σου κάνει επίθεση μπορεί επίσης να βοηθήσει αν χρησιμοποιείς καλή γλώσσα και τόνο. Πάντα προτείνουμε να χρησιμοποιείς τις μονάδες που έχεις φτιάξει για να ληστεύεις άλλα χωριά. Κλεμμένοι πόροι βοηθάν στην ανάπτυξή σου.
Τώρα θα σου δείξουμε την μεγαλύτερη διαφορά από μια κανονική εκκίνηση:
- Μην κάνεις το λάθος να βάλεις όλη σου την ενέργεια στο να φτιάξεις τον πρώτο αριστοκράτη. Μπορεί να ακούγεται λογικό να πάρεις ένα δεύτερο χωριό όσο το δυνατό γρηγορότερα αλλά δεν βοηθάει αν δεν μπορείς να το προστατέψεις και αυτό και το πρώτο σου χωριό. Αν φτιάχνεις μόνο αριστοκράτες είσαι ένας εύκολος στόχος, και αρέσεις ιδιαίτερα στους μεγάλους παίκτες που μπορούν να πάρουν το χωριό σου εύκολα, και θα είναι έτοιμο και με έναν αριστοκράτη. Όταν αρχίσουν να έρχονται οι επιθέσεις είναι συνήθως αργά.
- Η μόνη στρατηγική ενάντια σε αυτό είναι η αμυντική στρατηγική. Αυτό σημαίνει να φτιάξεις πολλούς δορατοφόρους και τοξότες. Αν φτιάξεις πολλά στρατεύματα είσαι δύσκολος στόχος και για αυτό ψάχνουν έναν πιο εύκολο στόχο. Το ηθικό σε βοηθάει επίσης σε περίπτωση επίθεσης από μεγάλους παίκτες. Ένας πολύ μεγάλος παίκτης χάνει μέχρι και 70% από την επιθετική του δύναμη λόγο αυτού.
- Η φάση ασφάλειας παίρνει πολύ καιρό, αλλά αξίζει, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις αυτά τα στρατεύματα σε επιθέσεις αργότερα στο παιχνίδι. Μόλις φτιάξεις μια καλή άμυνα, περίπου 1200 δορατοφόρους και 1200 τοξότες, μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι για αριστοκράτη.
- Θα μπορείς να δεις πόσο άξιζε αυτή η τακτική βλέποντας τα γειτονικά σου χωριά...
Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού
Ο χάρτης είναι το κεντρικό μέρος προσανατολισμού στο παιχνίδι. Υπάρχουν 2 χάρτες. Ο αριστερός χάρτης δείχνει τα χωριά στην γειτονιά σου και σου δίνει αρκετές πληροφορίες για τα χωριά στα οποία κάνεις κλικ. Μπορείς επίσης να κάνεις κάτι με το χωριό που επέλεξες, π.χ. να στείλεις πόρους ή βοήθεια.
Ο μικρός χάρτης στα δεξιά δείχνει ένα μικρό κομμάτι της ενεργής ηπείρου αλλά δίνει πολύ λιγότερες πληροφορίες για τα χωριά. Οι συντεταγμένες λειτουργούν με την παρακάτω σειρά:
Πρώτη εκκλησία
Ξεκινάς με μια εκκλησία στο πρώτο σου χωριό. Αυτή η εκκλησία είναι ιδιαίτερη. Έχει μεγάλη ακτίνα και δεν μπορείς να την ανεβάσεις σε μεγαλύτερο επίπεδο.
Αν χάσεις το χωριό σου με την πρώτη εκκλησία, μπορείς να φτιάξεις μια πρώτη εκκλησία σε οποιοδήποτε άλλο χωριό έχεις χωρίς εκκλησία για πολύ φτηνότερη τιμή από την κανονική.
Η πρώτη εκκλησία δεν μπορεί να καταστραφεί από καταπέλτες.
Εκκλησία
Με το που πάρεις το δεύτερο χωριό σου μπορείς να φτιάξεις και άλλες εκκλησίες. Είναι ένα πολύ ακριβό κτίριο που χρειάζεται αρκετό χώρο στο αγρόκτημα για αυτό είναι έξυπνο να μην φτιάξεις μια εκκλησία σε κάθε χωριό. Όσο μεγαλύτερο επίπεδο έχει τόσο μεγαλύτερη περιοχή καλύπτει.
Στην επισκόπηση χωριού μπορείς να δεις αν το χωριό σου είναι υπό την επιρροή μιας εκκλησίες ή περισσότερων. Στον χάρτη έχει την επιλογή να εμφανίσεις την ακτίνα επιρροής της εκκλησίας. Αυτό το βλέπει στον μπλε κύκλο.
- Η εκκλησία καταστέφεται όταν κάποιος σου πάει το χωριό ή όταν παίρνεις εσύ ένα χωριό.
- Ένα χωριό χρειάζεται να είναι υπό την επιρροή μόνο μιας εκκλησίας για να μάχονται τα στρατεύματά του με την μέγιστη δύναμή τους. Περισσότερες εκκλησίες δεν ανεβάζουν την μαχητική δύναμη.
- Τα στρατεύματά σου δυναμώνουν μόνο από τις δικές σου εκκλησίες. Εκκλησίες άλλων παικτών ακόμα και μέσα στην δικιά σου φυλή δεν βοηθάνε.
- Αν στέλνεις βοήθεια σε έναν άλλο παίκτη, τα στρατεύματα αυτά παίρνουν δύναμη από την εκκλησία του άλλου παίκτη.
- Όταν τα στρατεύματα με τα οποία κάνεις επίθεση είναι από ένα χωριό στο οποίο υπάρχει εκκλησία τότε θα μάχονται με μέγιστη δύναμη. Δεν παίζει ρόλο αν το χωριό στο οποίο κάνεις επίθεση έχει εκκλησία.
Επιτήρηση λογαριασμού
Αν δεν μπορείτε να παίξετε το λογαριασμό σας στις Φυλετικές Μάχες για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιον την επιτήρηση του λογαριασμού σας, ο οποίος θα αναλάβει και τη διαχείρισή του. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στη «Λειτουργία διακοπών» στις «Ρυθμίσεις» και εισάγετε το όνομα του επιτηρητή λογαριασμού. Πρέπει οπωσδήποτε να εμπιστεύεστε τον επιτηρητή, επειδή οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βλάψει το λογαριασμό σας. Πρέπει επίσης να τον ρωτήσετε αν έχει αρκετό χρόνο για να διαχειριστεί το λογαριασμό σας. Μόλις επιστρέψετε, μπορείτε να συνδεθείτε με τον κωδικό σας όπως κάνατε πάντα, και να τερματίσετε τη Λειτουργία διακοπών.
Όταν κάποιος σου ζητάει να γίνει επιτηρητής σου, πρέπει πρώτα να αποδεχθείς εσύ την επιτήρηση. (Μπορείς και να μην την αποδεχθείς αν δεν θέλεις). Αυτό το κάνεις κάνοντας κλικ στο "Ρυθμίσεις -> Επιτήρηση λογαριασμού". Μόλις το έχεις αποδεχθεί μπορείς να δεις τον σύνδεσμο "Σύνδεση" που σου επιτρέπει να συνδεθείς στον λογαριασμό επιτήρησης. Απλός χρησιμοποίηση το όνομα του άλλου παίκτη και τον δικό σου κωδικό.
Αν ένας λογαριασμός είχε επιτηρητή για παραπάνω από 60 ημέρες μεταξύ 120 ημερών (υπολογιζόμενο στα κλάσματα του δευτερολέπτου) και ο επιτηρητής είναι συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας, δεν είναι πλέον δυνατό να επιτεθείτε ή να στείλετε πόρους από αυτό το λογαριασμό.